RSS Feed

Crunchy of Pinggiran Roti Tawar


after my twisted recipe ‘ Fried Ice Cream’ i made other recipe who engaged with the bread. Banyak sekali pinggiran roti sisa yang saya dapat setelah bikin es krim goreng, dari pada di buang dan akan mubadzir (sia-sia, – red) jadi saya buat snack baru saja. 

HERE’s the easy step!

new snack!!

Snack Pinggiran Roti 

Ingredients 

Sisa pinggiran roti

100 gr mentega (butter)

50 gr gula halus (caster sugar)

1 butir telur (egg)

keju parut

Ingredients

How to Make : 

1. Campur mentega dan gula halus, kocok hingga lembut lalu masukan telur, kocok hingga merata dan creamy

2. masukan sisa pinggiran roti dalam adonan dan bentuk di atas loyang taburi keju parut 

3. masukan oven, panggang hingga kering. 

mix all the ingredients (Step 1-2)

* additional

1. pinggiran bisa di oleskan dengan campuran mentega, bisa juga dengan cara diatas

2. kreasi dengan toping sesuai selera (chocochip, cocoa powder, dan keju melted)

tempted to bite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dont over baked

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cup of tea with a crunch snack. enjoy tea time!

About Rinny Hafid

i am a part time WORKER, a part time CHEF and a FULL-TIME TRAVELER!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: